Autoritetet gjermane janë përballur me kritika të ashpra që kur një video virale tregonte një fëmijë emigrant mysliman që merrej me forcë nga familja e tij në qytetin e Bremerhaven.

Videoja, e shpërndarë gjerësisht në mediat sociale, tregonte policinë dhe oficerët e agjencisë për mbrojtjen e fëmijëve duke hyrë në një shtëpi dhe duke marrë me forcë një djalë të vogël nga familja e tij, ndërsa fëmija i frikësuar bërtiste për ndihmë dhe përpiqej t’i rezistonte oficerëve.

Familjarët shiheshin duke u bërtitur oficerëve, duke u thënë atyre se djali i vogël kishte disa probleme shëndetësore, ishte i shqetësuar dhe se nuk duhej të largohej prej tyre.

Por një nga oficerët e policisë u dëgjua duke i thënë familjes se ishte një vendim i gjykatës dhe zyrës së mirëqenies së të rinjve.

Shumë përdorues të mediave sociale të premten kritikuan policinë për sjellje të pahijshme dhe akuzuan zyrën e mirëqenies së të rinjve për marrjen e padrejtë të fëmijëve të tyre nga prindërit e tyre.

Policia e Bremerhaven konfirmoi se incidenti ndodhi këtë javë, por pretendoi se videoja u qarkullua në mediat sociale me “pretendime të rreme” për arsyet e masës.

“Videoja tregon një pjesë të vogël të një mase të urdhëruar nga gjykata për të marrë në kujdes dy fëmijë,” tha policia në një deklaratë të shtunën.

“Të kujdesesh për fëmijët është gjithmonë zgjidhja e fundit dhe ndodh vetëm për arsye serioze. Nuk mund të japim shpjegime të mëtejshme mbi bazën e këtij vendimi për të mbrojtur familjen dhe fëmijët.”

Më herët, disa përdorues të mediave sociale pretenduan se policia e mori fëmijën nga familja e tij myslimane “pasi shkolla e tij raportoi se familja po i mësonte fëmijës se transgjinorizmi dhe gjërat LGBT nuk pranohen në Islam”.

Zyra e mirëqenies së të rinjve në Bremerhaven nuk iu përgjigj menjëherë kërkesave për koment.