Franca është në alarm të kuq pasi kërcënimet kundër hebrenjve vazhdojnë të rriten për shkak të luftës së Izraelit me Hamasin.

Një adoleshent është arrestuar pak më parë me thikë jashtë sinagogës në Strasburg.

Siç raportojnë mediat ndërkombëtare, autoritetet franceze e gjetën adoleshentin me origjinë çeçene jashtë sinagogës.

Thuhet se ai fërkoi tehun e thikës me shufrat metalike që rrethonin sinagogën përpara se ta fshihte në mëngën e tij.

Adoleshenti pohoi se thikën e gjeti aksidentalisht në xhep dhe deklaroi se nuk e dinte që ndërtesa ishte sinagogë.

Bastisjet në shtëpitë islamike janë kryer në orët e fundit nga policia në të gjithë Francën, pas kërcënimeve me bomba në shkolla, atraksione dhe aeroporte dhe vendi është në “alarmin e kuq”.

Sot, për të pestën herë brenda një jave, Versaja u evakuua sërish me vizitorë që largohen një nga një për arsye sigurie.

“Autoritetet arrestuan një burrë… I dyshuari është dërguar në mbajtje policore” siç njofton Prokuroria e Versajës në gazetën “Le Figaro”, duke konfirmuar informacionin nga rrjeti francez “BFMTV”.

Disa orë më parë, autoritetet franceze deportuan një tunizian, i cili filloi të hidhte kërcënime jashtë një sinagoge në Kanë.