Gruaja që ishte paciente psikiatrike raportohet se ‘kishte pranuar’ autorsinë për vrasjen e vitit 1980, por tashmë avokatët thonë se vrasja ishte kryer në fakt nga një ish-oficer policie tashmë i deskredituar për korrupsion.

Gjykata ka shfuqizuar akuzat ndaj gruas për vrasjen që ndodhi kur ajo sapo ishte liruar si paciente psikiatrike, kur ajo kaloi 43 vjer prapa hekurave për një krim që tashmë rezulton se nuk ka kryer.

Gjykatësi Ryan Horsman vendosi dje se pas 43 vjetësh në burg, u caktua se kishte prova për pafajësinë e Sandra Hemme dhe duhet të lirohet brenda 30 ditëve, pasi gjyqi i kryer asokohe ishte inefektiv dhe prokurorët nuk kishin prezantuar provat që mund ta kishin ndihmuar.