Ushtria izraelite njoftoi se do të kryejë sot një pauzë taktike ditore në aktivitetet e saj në jug të Rripit të Gazës për të lejuar dërgesa më shumë ndihma.

”Pauza do të bëhet nga ora 08:00 deri në orën 19:00 çdo ditë deri në një njoftim të dytë  përgjatë rrugës që të çon nga Kerem Shalom në rrugën Salah al-Din dhe më pas më në veri”, thanë IDF-ja në X.

”Ndërprerja synon të rrisë vëllimin e ndihmave humanitare që hyjnë në Gaza”, shtoi ajo.

Izraeli e konsideron Rafahun bastionin e fundit të grupit militant palestinez Hamas.

Lufta e Gazës u shkaktua nga masakra më e keqe në historinë e Izraelit, me më shumë se 1 200 të vdekur, të kryer nga terroristët nga Hamasi dhe grupet e tjera ekstremiste në Izrael më 7 tetor të vitit të kaluar.

Veprimet e ushtrisë izraelite janë kritikuar ndërkombëtarisht – veçanërisht operacionet në Rafah.

Sipas autoritetit shëndetësor të kontrolluar nga Hamasi, më shumë se 37 000 njerëz janë vrarë dhe më shumë se 85 000 janë plagosur në rrjedhën e ofensivës izraelite në Rripin e Gazës.

Shifrat, të cilat nuk bëjnë dallim mes luftëtarëve dhe civilëve, nuk mund të verifikohen në mënyrë të pavarur as aktualisht.