Droga në telekomandë në vend të baterive apo në çakmakë. Kjo është metoda e re për fshehjen e kokainës, teksa dy të rinj shqiptarë janë arrestuar si shpërndarës në Itali.

Mbrëmjen e djeshme është ngritur një shërbim në Viale XXIV Maggio, në Parma ku besohet se është një vend i dedikuar për tregtimin e drogës. Policia vëzhgoi lëvizjet e një të riu që shpesh dilte nga një klub, në një makinë dhe më pas kthehej pas disa minutash.

Me t’u kthyer në klub, ai bisedoi me një të ri tjetër, duke lënë përshtypjen se po shkëmbenin para. Pas disa takimesh, patrullat kanë vazhduar kontrollin e të dyve dhe pasi kanë dalë nga klubi dhe kanë hipur në makinat në përdorim, janë ndaluar.

Gjatë fazave të identifikimit, ata rezultuan të ishin 22-vjeçarë me kombësi shqiptare, shumë nervozë por mbi të gjitha të pakapshëm për praninë e tyre në zonën e Fidenzës.

Ata raportuan se kishin mbërritur së fundmi në Itali për t’u bashkuar me të fejuarat e tyre dhe për shkak të gjendjes së nervozizmit, ata i janë nënshtruar një kontrolli.

Brenda makinave u gjetën gjithsej gati 10 gramë kokainë, të fshehura me zgjuarsi brenda disa çakmakëve fals të mbyllura nga një kapak ku ndodheshin mbështjellësit.

Një substancë tjetër u gjet në një telekomandë të njërës prej makinave. Nga kontrolli në banesë u bë e mundur sekuestrimi i të nevojshmeve për paketimin e dozave, një peshore precize, disa gramë marijuanë dhe gati 500 euro.