Numri i të vdekurve nga tërmetet shkon mbi 37,000. Autoritetet turke thonë se 31,974 njerëz janë vrarë në vend, ndërsa më shumë se 5,800 njerëz kanë vdekur në Siri, sipas OKB-së dhe qeverisë siriane.

“Më shumë se 8,000 njerëz janë nxjerrë të gjallë nga rrënojat në Turqi”, tha Presidenti Rexhep Tajip Erdogan, duke shprehur mirënjohjen e tij për të gjitha vendet që dolën përpara për të ofruar mbështetje pas tërmeteve.

Presidenti sirian al-Assad pranon që OKB-ja të dërgojë ndihma në pjesët e kontrolluara nga rebelët në veriperëndim të Sirisë përmes dy pikave të tjera kufitare nga Turqia.

Vendimi i OKB-së për të kërkuar lejen e al-Asadit ka ngjallur kritika nga grupi i shpëtimit të Helmetave të Bardha.

OKB vlerëson se deri në 5.3 milionë njerëz në Siri mund të jenë të pastrehë pas tërmeteve. Gati 900,000 njerëz kanë nevojë urgjente për ushqim të nxehtë në Turqi dhe Siri.