Ministrja gjermane e brendshme tha sot se mbështetësit e Hamasit duhet të deportohen nga atje ku është e mundur, dhe autoritetet do të mbajnë një sytë hapur nga kërcënimet e mundshme pas sulmit të grupit militant palestinez ndaj Izraelit.

“Nëse jemi në gjendje të dëbojmë mbështetësit e Hamasit, ne duhet ta bëjmë këtë,” tha Nancy Faeser, pas bisedimeve me zyrtarë në Zyrën Federale të Policisë Kriminale.

“Autoritetet tona të sigurisë aktualisht kanë vendosur një fokus edhe më të fortë në skenën islamike,” shtoi ajo, duke treguar një sulm të fundit në Bruksel si një tregues të kërcënimit.

Shqetësimet në rritje për antisemitizmin në Gjermani janë rritur, veçanërisht pas një tentative sulmi në një sinagogë në Berlin me bomba benzine, së bashku me përleshjet midis demonstruesve pro-palestinezë dhe policisë në Berlin.