Shumica e lëkurave të bananes përfundojnë në plehra. Por duket se ato kanë vlera të mëdha ushqyese për organizmin dhe veçanërisht për stomakun.
Bananet kanë shumë lëndë ushqyese të rëndësishme.
Një banane e vetme është e pasur me:
-Hekur, pasi ofron 12% të marrjes së rekomanduar ditore
-Vitaminë C, duke ofruar 17% të marrjes së rekomanduar ditore
-Vitaminë B6, duke ofruar 20% të marrjes së rekomanduar ditore
-Kalium, duke ofruar 12% e marrjes së rekomanduar ditore
-Magnezi, duke ofruar 8% të marrjes së rekomanduar ditore
Lëkurat e bananes nga ana tjetër duket se kanë edhe më shumë lëndë ushqyese, të cilat ndihmojnë:
– Tretjen
– Funksionin e sistemit imunitar
– Rritjen e qelizave
– Rritjen e indeve dhe organeve
Mund të provoni të hani lëkurën e bananes të pure, të skuqur, të pjekur apo edhe të zier. Sa më e pjekur të jetë banania, aq më e ëmbël është shija e lëvozhgës së saj.