Nga Bujar Qesja

E mërkura e 17 marsit 2021, vjen me një lajm të dhimbshëm. Një nga emrat e njohur të notit durrsak dhe atij kombëtar Shpëtim Damini, nuk jeton.

Fiziku i tij i fortë, nuk mundi ti bëj ballë momentit fatal. Largimi i tij nga jeta, la në pikëllim të thellë familjen, të afërmit, miqtë dhe shokët.

Shpëtimi ka dhënë shumë si notar, por edhe si trajnues aktiv i brezit të ri të notarëve. Në klubin shumësportesh “Teuta”, ka dhënë një ndihmesë aktive në formimin dhe rritjen mjeshtërore të shumë notarëve.

Në kohën kur notoi në vitet 80-të ishte rekordmen në stilin e bretkocës. Karriera e tij u ngrit, deri në trajner të ekipeve kombëtare të notit dhe mori pjesë në shumë veprimtari ndërkombëtare.

Mbaroi shkollën e mesme “Gjergj Kastrioti” dhe më pas studimet në Universitetin e Sporteve. Me largimin e tij nga jeta, noti durrsak humbi protogonistin, ndërsa ne mikun dhe shokun e paharruar.

Jetë të gjatë në memorien tonë Shpëtim Damini!

Bujar Qesja

Durrës: 17 mars 2021

Foto në grup: Nga e majta Shpëtim Damini, Dritan Mezini, Met Kikrri, Hysen Haxhia, Artan Zhupa, Telemak Dafa, Sadik Mema, Jani Kurti dhe Bujar Qesja

Pamje e prillit 2019, në resortin “Stela” – Tiranë, në një takim veteranësh të notit.