Shoqata Palestineze e Gjysmëhënës së Kuqe (PRCS) ka thënë se ka dërguar një ekip për të ofruar mbështetje shëndetësore mendore për viktimat e tërmetit në strehimoret siriane.

“Në mesin e dhjetëra mijëra viktimave të tërmetit shkatërrues që goditi Turqinë dhe Sirinë, qindra fëmijë po lëngojnë në spitale dhe strehimore pa familjet dhe shtëpitë e tyre”, thuhet në një deklaratë të publikuar nga grupi.

“Fëmijët kanë kaluar nëpër sprova të vështira që nga tërmeti. Disa prej tyre i shpëtuan vdekjes për mrekulli, por pas mbijetesës së tyre fizike, ekipet e mbështetjes psikologjike të Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze po punojnë për mbijetesën e tyre psikologjike”, vijon më tej deklarata.