Shtëpia luksoze Prada është duke projektuar kostumet hapësinore të NASA -s për astronautët, që do të shkojnë në Hënë pas dy vitesh, siç raporton BBC.

Anëtarët e misionit të agjencisë amerikane të hapësirës që do të fluturojnë në hënë në vitin 2025 do të… kenë kostumet e tyre hapësinore që do të mbajnë firmën e shtëpisë së famshme të modës.

Në artikullin përkatës të rrjetit britanik thuhet se Prada do të bashkëpunojë me “Axiom Space” për kostumet hapësinore, të cilat do të përdoren në misionin “Artemis III”. Ky është misioni i parë me njerëz që arrin në Hënë që nga Apollo 17 në 1972 dhe do të përfshijë edhe një grua.

Në deklaratat e tij për BBC, një astronaut në kushte anonimiteti tha se shtëpia Prada e kishte këtë përvojë më parë.

Përveç pasarelave të Milanos, shtëpia Prada kishte marrë përsipër edhe dizajnin e uniformave për garën e lundrimit të Kupës së Amerikës.