Është publikuar edhe sot teza e lëndës Gjuhë Shqipe dhe Letërsi. 

Gjimnazistët duhet ti japin përgjigje pyetjeve me alternativa dhe zhvillim në këtë provim i cili përmban gjithsej  60 pikë.

Testi përmban gjithsej 60 pikë dhe do të zgjasë 2 orë e 30 minuta.

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Ogerta Manastirliu me anë të një postimi në Facebook ka uruar të gjithë maturantët që zhvillojnë sot provimin e rëndësishëm të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë.