Moska duhet të veprojë shpejt për të kundërshtuar politikën agresive ekonomike të Perëndimit, tha “i forti i Kremlinit”, Vladimir Putin.

Ai shtoi se Rusia do të forcojë lidhjet e saj me vendet në Euroazi, Amerikën Latine dhe Afrikë.

“Sot, duke pasur parasysh politikën ekonomike agresive të Perëndimit, parlamenti, qeveria, të gjitha autoritetet rajonale dhe lokale duhet të veprojnë qartë dhe shpejt si një grup koheziv”, u tha presidenti Putin ligjvënësve rusë.

Në një dekret të nënshkruar sot, Putini përjashtoi vendet e ashtuquajtura “miqësore” (për Rusinë) nga masa e embargos së naftës, e cila ishte një përgjigje ndaj vendosjes së një tavani nga Perëndimi për çmimet e naftës ruse.