Është e rëndësishme të pini disa gota ujë gjatë ditës për shëndetin e përgjithshëm. Megjithatë, nëse jeni duke u përpjekur në mënyrë aktive për të humbur peshë, rritja e sasisë së marrjes së ujit mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në humbjen e peshës. Të paktën kështu pohon dietologia Sushma Jaiswal.

Ajo thotë se gjatë pirjes së ujit gjatë ditës duhet të merren parasysh faktorët si mosha, gjinia dhe pesha, por rekomandohet që për shëndetin të pihen katër deri në tetë gota ujë në ditë.

Kur bëhet fjalë për humbjen e peshës, situata është disi ndryshe. Nutricionistja theksoi se studimet kanë treguar se meshkujt që përpiqen të humbin peshë duhet të pinë 10 deri në 13 gota në ditë, ndërsa femrat duhet të synojnë tetë deri në nëntë gota në ditë, shkruan Index.hr.

“Nëse pini një deri në dy gota ujë para vaktit, kjo ka një efekt të jashtëzakonshëm në humbjen e peshës, sepse atëherë zakonisht hani më pak ushqim”, thotë dietologia.

Nëse pini ujë para vaktit, do të konsumoni më pak kalori për shkak të më pak urisë, gjë që përfundimisht ndihmon në menaxhimin e peshës dhe humbjen e peshës me kalimin e kohës. Gjithashtu, duke reduktuar oreksin tuaj në këtë mënyrë, ju mund të parandaloni ngrënien e tepërt, e cila nga ana tjetër mund të kontribuojë në humbjen e peshës.

Për ata që nuk pëlqejnë të pinë ujë “të thjeshtë”, dietologia rekomandon shtimin e pak lëng limoni ose manaferra për aromë shtesë.