Rreth orës 12:30, të kësaj të marte në Shkup është raportuar se në adresat elektronike të 33 shkollave fillore është dërguar kërcënim me mjet shpërthyes.

Menjëherë pas marrjes së kallëzimit, nga efektivët e policisë janë marrë masat për evakuimin e sigurt të shkollave dhe po vijojnë kontrollet antiterroriste dhe po merren masa për zbardhjen e rastit.