Një shpërthimi fuqishëm është raportuar në Iran, ku kanë humbur jetën 21 persona. Sipas mediave të huaja, ngjarja ka ndodhur në Rizan në Qom, ku një fabrikë çeliku ka shpërthyer në flakë. 

Nga raportimet nga Qendra për Menaxhimin e Aksidenteve dhe Emergjencave Mjekësore thuhet se në vendngjarje kanë dalë të paktën tre autoambulanca dhe kanë transportuar të gjithë pacientët. Aktualisht nuk është e qartë se çfarë e shkaktoi shpërthimin. Në vitin 2021, Qom u ndikua nga disa shpërthime industriale dhe zjarre, veçanërisht në një fabrikë kimike që plagosi 2 zjarrfikës.

Javën e fundit, firmat iraniane të çelikut janë përfshirë me probleme. Më 15 shtator, Kompania Khuzestan Steel u detyrua të ndalonte operacionet për shkak të mungesës së energjisë në Iranin jugperëndimor pranë Ahvazit, kryeqyteti provincial i provincës Khuzestan të pasur me naftë. Banorët atje po përballen me ndërprerje të rregullta të energjisë elektrike në mes të një prej valëve më të këqija të të nxehtit në historinë e fundit.