Një i burgosur me origjinë shqiptare është arratisur ditën e enjte më 6 korrik 2023, nga burgu i punës të Tirynthas. I burgosuri po punonte si punonjës i jashtëm në arat pranë qendrës së paraburgimit dhe tashmë autoritetet po hetojnë arrestimin e tij dhe rrethanat në të cilat ai u arratis.

Burgu në Tirynthas është kampion i arratisjeve në burg ndërtuar më 1830 dhe me një mungesë të theksuar punonjësish.

Ne kater vite 2012-2016 janë arratisur 21 të burgosur nga keta 7 ishin me kombësi shqiptare.