Zbulohet arsyeja e paraqitjes në SPAK të ish-drejtoreshës së ARRSH-së dhe ish-ministres së Shtetit, Sonila Qato.

“Nuk isha njoftuar për ndonjë konferencë, është një procedurë që ka nisur me dorëheqjen time, dhashë detaje, proceduera e kallëzimit është e Kardhiq-Delvinës, si person që ka dijeni për rrethanat e çështjes. Çështja është për shkelje të barazisë në tendera”, tha Qato.

Ajo ishte shoqëruar nga avokati i saj.