Kryeministri britanik Rishi Sunak dhe presidenti izraelit Isaac Herzog kanë rënë dakord për rëndësinë e dërgimit të ndihmave humanitare për palestinezët në Gaza.

Downing Street tha se kryeministri përshëndeti njoftimin e djeshëm se Izraeli nuk do të ndalojë ndihmat për të hyrë në Gaza nëpërmjet Egjiptit, gjatë bisedimeve mes të dy liderëve ditën e sotme.

Sunak tha se shpresonte se do të kishte përparim në shpërndarjen e ushqimit, ujit dhe ilaçeve thelbësore.

“Palestinezët janë viktima të asaj që ka bërë Hamasi. Është e rëndësishme që ne të vazhdojmë të ofrojmë akses humanitar,” tha ai.

Të dy udhëheqësit theksuan nevojën e domosdoshme për të shmangur përshkallëzimin e mëtejshëm të dhunës në rajon.

Pas takimit, Sunak përqafoi familjen e një pengu izraelit të mbajtur nga militantët e Hamasit.

“Të largosh një fëmijë është makthi më i keq i një prindi. Këtë mëngjes dëgjova nga familjet që po vuanin nga kjo agoni e padurueshme. Duke punuar me partnerët tanë, ne jemi të vendosur të sigurojmë lirimin e pengjeve të marra nga terroristët e Hamasit,” theksoi ai.