Twitter pësoi një ndërprerje të madhe, duke lënë dhjetëra mijëra përdorues globalisht të pamundur për të hyrë në platformë.

Incidenti është ndërprerja e parë e medias sociale që kur miliarderi Elon Musk mori drejtimin e Twitter si CEO në fund të tetorit. Downdetector, një faqe interneti që gjurmon ndërprerjet përmes një sërë burimesh, duke përfshirë raportet e përdoruesve, tregoi më shumë se 10,000 përdorues të prekur ishin nga Shtetet e Bashkuara, rreth 2,500 nga Japonia dhe rreth 2,500 nga Mbretërinë e Bashkuar.

Përdoruesit u përballën me probleme teknike për të hyrë në rrjetin social, por pas disa orësh shërbimi u rikthye në normalitet.

Musk postoi në Twitter se disa ndryshime në serverin e Twitter ishin bërë në mënyrë që të përdoruesit të aksesonin lajmet e fundit sa më shpejt. Një numër më i vogël përdoruesish thanë se problemi gjithashtu preku aplikacionin në celular.

Ndërprerja vjen dy muaj pasi Musk përfundoi blerjen e Twitter prej 44 miliardë dollarësh, i cili është përfshirë nga kaosi dhe polemika. Qindra punonjës të Twitter u larguan nga kompania e mediave sociale në nëntor duke përfshirë inxhinierë përgjegjës për rregullimin e gabimeve dhe parandalimin e ndërprerjeve të shërbimit.

Kompania gjithashtu mori kritika të ashpra pas largimit të disa gazetarëve të njohur e cila u interpretua si shkelje e lirë së medias.