Qeveria e Izraelit kërkoi sot nga qytetarët në Egjipt dhe Jordani që të largohen nga ato vende “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Ky alarm vjen për shkak të “përkeqësimit të situatës dhe zgjerimit të protestave” për shkak të luftës në Rripin e Gazës.

Një paralajmërim përkatës i nivelit 4, më i larti,  është lëshuar tashmë për Turqinë, ndërsa rekomandimi për Marokun është rishikuar në nivelin 3, teksa autoritetet këshillojnë qytetarët izraelitë të mos e vizitojnë vendin.