Mbrëmjen e sotme, Benjamin Netanyahu i është drejtuar me një mesazh popullit ku shprehet se Izraeli po “përgatitet” për një pushtim tokësor të Gazës dhe trupat tashmë kanë “neutralizuar mijëra terroristë”.

Në të njëjtën kohë, në një njohje të parë të përgjegjësisë për oligarkinë që lejoi sulmin terrorist të Hamasit në Izrael,

Netanyahu deklaroi se “të gjithë do të mbajnë përgjegjësi, përfshirë edhe mua “.

“Të gjithë personat e armatosur të Hamasit janë të dënuar”, tha ai, duke shtuar se njerëzit po punonin “natë e ditë”.

Megjithatë, ai nuk pranoi të jepte detaje të operacionit tokësor.

Lidhur me kohën e operacionit tokësor ai theksoi se “dua ta bëj të qartë se koha e operacionit të IDF-së përcaktohet unanimisht nga kabineti që drejton luftën së bashku me shefin e shtabit të përgjithshëm. Ne po punojmë për të siguruar kushtet më të mira optimale për operacionet e tyre të ardhshme”, theksoi kryeministri izraelit.

Në të njëjtën kohë, ai u bëri thirrje izraelitëve “të mos harrojnë as për një moment” të vrarët në sulmet e Hamasit.

“Është sikur mijëra shigjeta po futen në zemrën tonë të gjakosur,” tha ai, duke shtuar se ” do të vendoset një ditë zie kombëtare për të kujtuar viktimat.”

“Roli im është ta çoj këtë vend dhe popullin e tij drejt një fitoreje totale ndaj armiqve tanë”, shtoi ai dhe nënvizoi se

“Së bashku do të luftojmë dhe së bashku do të fitojmë”.