Vaji i ullirit njihet prej kohësh për dobinë e tij për zemrën, por tani ekspertët kanë zbuluar se cila sasi e vajit të ullirit mjafton për të ndjerë efektet pozitive të tij. Rezultatet e hulumtimit kanë zbuluar se vetëm dy lugë të vogla të vajit të ullirit në ditë zvogëlojnë rrezikun që të prekeni nga sëmundjet e zemrës me 50 përqind.

Hulumtime të shumta vërtetojnë efektin pozitiv që ka vaji i ullirit për shëndetin e zemrës, por të pakta janë ato hulumtime që vërtetojnë dobinë e vajit të ullirit dhe sa ndikon ai në zvogëlimin e shkallës së vdekshmërisë.

Rezultatet ishin bazuar në shprehitë e mënyrës së ushqimit të më shumë se 40.000 personave, hulumtim ky që ka zgjatur për 20 vjet rresht.

Shkencëtarët britanikë kanë theksuar se rezultatet kanë treguar se vaji i ullirit, i pasur me peshk, pemë dhe perime, luan rol të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve të zemrës, madje shumë më tepër se sa që ishte menduar në të kaluarën.