Lëvizja vendimtare për të forcuar mbrojtjen e trupit dhe për ta mbrojtur atë nga viruset e dimrit konsiston në hidratimi adekuat, zgjedhjen e ujit të pastër dhe të pastër – Shihni të gjitha hapat që mbrojnë trupin nga infeksionet e stinës dhe përfshijini ato në jetën tuaj të përditshme pa vonesë!

Me uljen e temperaturave dhe nis të mbizotërojë më shumë turmë në ambiente të mbyllura, rritet edhe mundësia e transmetimit të viruseve të dimrit si ftohja e zakonshme, gripi dhe tashmë edhe koronavirusi. Ndaj është mirë që të merren masa të menjëhershme për të forcuar sistemin imunitar për të luftuar pushtuesit patogjenë.

Hapi i parë në mbrojtjen e mbrojtjes së trupit është larja e shpeshtë dhe e mirë e duarve për të shmangur transmetimin e viruseve. Kujdesi për duar të pastra nuk duhet neglizhuar. Ai përfaqëson lëvizjen më të thjeshtë dhe më efektive mbrojtëse të organizmit. Provat tregojnë se larja e duarve mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të frymëmarrjes në popullatën e përgjithshme, si ftohja e zakonshme dhe gripi, me mbi 20%.

Zbatoni hapat e mëposhtëm kur lani duart me ujë dhe sapun sipas udhëzimeve të EODY:

  • Lagni duart me ujë të pastër dhe të rrjedhshëm, mbyllni rubinetin dhe aplikoni sapun.
  • Përhapeni sapunin në të gjithë sipërfaqen e duarve, midis gishtërinjve dhe poshtë thonjve.
  • Fërkoni mirë duart duke u fokusuar në pikat e përmendura më sipër për të paktën 20 sekonda.
  • Lani duart tërësisht nën ujë të pastër dhe të rrjedhshëm.
  • Thani duart duke përdorur një peshqir të pastër, ose peshqir të disponueshëm ose thajeni në ajër.
  • Shmangni mbylljen e rubinetit me duar të pastra, përdorni peshqirin e duarve, veçanërisht kur jeni jashtë shtëpisë.

Hapi tjetër që garanton forcimin e mbrojtjes së sistemit imunitar është një dietë e ekuilibruar. Kjo e fundit duhet të përfshijë shumë fruta dhe perime për marrjen e vitaminave të vlefshme, si dhe mish pa yndyrë për të “ushqyer” trupin me proteina – lëndë e parë për krijimin e antitrupave jetëshpëtues që do të zmbrapsin pushtuesit patogjenë.

Hapi më i rëndësishëm për të forcuar mbrojtjen, megjithatë, ka të bëjë me hidratimin adekuat të trupit me ujë të pastër dhe cilësor.Hidratimi është “kyç” jo vetëm për parandalimin e viruseve, por edhe për trajtimin e tyre. Kur trupi ynë hidratohet mjaftueshëm, atëherë mbrojtja e sistemit imunitar funksionon në mënyrë më efektive dhe është më e vështirë që mikroorganizmat dhe viruset patogjene të pushtojnë sistemin e frymëmarrjes, duke shkaktuar infeksione të rrugëve të frymëmarrjes.

Përveç kësaj, në rast infeksioni, është e nevojshme të pini vazhdimisht ujë – mundësisht ujë natyral të pastër dhe cilësor – për të luftuar dehidratimin e shkaktuar ndërsa trupi ynë lufton patogjenët.

Cilësia e ujit që konsumojmë është një faktor vendimtar për hidratimin dhe forcimin e duhur të trupit. Uji është elementi më jetik për mbijetesën, pas ajrit që thithim. Hidratimi adekuat është i rëndësishëm për funksionimin e duhur të trupit dhe mendjes. Megjithatë, është mirë të zgjidhni ujin më të pastër dhe të pandotur.

Një gotë me ujë është “mjeku” i vogël, por i mrekullueshëm i trupit tonë. Megjithatë, në mënyrë që uji të ofrojë përfitimet e tij të pasura, është jetike që ai të jetë i pastër, i pastër.