Kumbullat janë fruta me shumë vlera ushqyese. Ato përmbajnë fibra, antioksidantë, një mori vitaminash dhe mineralesh.

Cilat janë disa nga përfitimet kryesore që mund të merrni nga konsumimi i kumbullës?

Përmbajnë lëndë ushqyese
Kumbullat përmbajnë më shumë se 15 vitamina dhe minerale të ndryshme, fibra bimore dhe antioksidantë. Disa nga përbërësit kryesorë të tyre janë vitaminat A, C dhe K , kaliumi, por edhe sasi të vogla të vitaminës B , fosforit dhe magnezit .

Ndihmojnë në uljen e sheqerit në gjak
Ky frut ka veti që ndihmojnë në kontrollin e sheqerit në gjak. Kumbullat kanë indeks të ulët glicemik, që do të thotë se mund t’iu ndihmojnë të kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak dhe të zvogëloni rrezikun për të zhvilluar diabet të tipit 2.

Ndikojnë në shëndetin e kockave
Përveç kësaj, kumbulla është e dobishme për shëndetin e kockave.
Përdorimi i këtij fruti redukton rrezikun e sëmundjeve të kockave si osteoporoza dhe osteopenia (dendësia e ulët e kockave). Ky efekt i dobishëm besohet të jetë për shkak të antioksidantëve, të cilat janë të afta të reduktojnë inflamacionin në trup.

Ndikojnë në shëndetin e zemrës
Konsumimi i rregullt i frutave mund të ndihmojë në mbrojtjen e shëndetit kardiovaskular. Në veçanti, kumbullat janë studiuar për aftësinë e tyre për të ulur presionin e lartë të gjakut dhe nivelet e kolesterolit, dy faktorë që rrisin ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të zemrës.