Nga Osman Stafa

Une nuk mora pjese

ne vrasjen e qytetit tim.

Ky eshte turpi i politikes.

Ky eshte krimi i politikes

Une nuk jam pjese as e turpit

dhe as e krimit.

Modeli Dako

si kryebashkiak i qytetit te durresit eshte pasqyrim

i realitetit te klases politike shqiptare.

Qytetin e ka pare dhe perdorur

ne interes te tij dhe bashkèpuntoreve politik,

grupeve te interesit dhe krimit.

Mandati i tij eshte produkt i ketyre grupeve dhe ai ka qenè dhe eshte ne funksion te qellimeve te ketyre grupeve.

Qytetaret jan pare dhe trajtuar thjesht si mjete per realizimin e qellimeve dhe sherbimeve te grupit. Ai (dako) eshte perdorur, ledhatuar, trembur nga politika sa majtas dhe djadhtas. Ndaj krimit qe i ka bèrè qytetit prej vitesh dhe mbart firmen e dakos si produktè i politikes dhe i krimit.

Ky eshte turpi i politikes sot.

Ky eshte krimi i politikes sot.

Un nuk jam pjesè as e turpit dhe as e krimit. Ndjehem krenar per betejen ndaj dakos ne emer te qytetit dhe te qytetareve te mi. Sepse un nuk heshta!! Por e denoncova , sepse nuk u bleva dhe nuk u perdora, as si qytetar dhe as si politikan.Si çdo qytetar ndjej keqardhje per krimin ndaj qytetin tim.

E denoncova si vjedhes votash.

E denoncova si produkt i krimit dhe i kapur prej krimit.

E dencova si dhunues dhe grabites i hapèsirave publike dhe i pasurisè sè qytetarève.

E denoncova si shkatèrrues me dashje i turizmit ne durrès.

E denocova per krimin qe po i bente qytetit duke betonizuar HISTORIN e ARTE qe mbart nèntoka e qytetit tonè.

E denoncova si abuzues dhe ndertues pa leje te 30.000 m/2 te familjes se tij kur qytetari i thjesh burgosej per nje tiegull te thyer qe nderronte pa u “falur” tek institucionet.

E denoncova per krimin me dashje ndaj ambjentit dhe shendetit te qytetit dhe te qytetareve.

E denoncova si abuzues me fondet publike.

Une denoncova kur shume

te tjere heshten!!

E denoncova publikisht !!

E denoncova ne media !!

E denoncova ne Prokurori!!

Me mbeshteten qytetaret por jo institucionet dhe politika.

Pasi e vratè s’keni te drejtè tè qani ne varrimin e tij, pa mar hak ne emer te qytetit dhe qytetareve.