WhatsApp së shpejti do t’i lejojë përdoruesit të krijojnë biseda të reja në grup pa pasur nevojë t’i emërtojnë ato, ka njoftuar CEO i Meta, Mark Zuckerberg.

Grupeve pa emër do t’u jepet një emër i krijuar automatikisht bazuar në pjesëmarrësit e tyre. Në një pamje të ekranit të ndarë nga Zuckerberg, ne mund të shohim një grup të tillë të titulluar “Rocco & Li-Chen”.

Edhe pse është një veçori e vogël, mos nevoja për të emërtuar secilën bisedë në grup duhet të jetë e dobishme për ato raste kur po dërgoni mesazhe në grup për ngjarje të njëpasnjëshme.

Të jesh në gjendje të shohësh një listë të pjesëmarrësve në listën e bisedave në vend të një titulli të papërshkrueshëm të bisedës në grup, duket si një përmirësim për mua.

Sipas TechCrunch, grupet pa emër do të kufizohen në gjashtë pjesëmarrës, në vend të mijërave që normalisht mund të bashkohen me një grup WhatsApp. Aplikacioni do të përdorë emrat që keni ruajtur kontaktet individuale për të gjeneruar një emër grupi, që do të thotë se emrat e grupeve do të shfaqen ndryshe për pjesëmarrësit e ndryshëm (kështu që nëse keni një kontakt të ruajtur si “Mami”, atëherë do të shihni ” Mami” në emrin e bisedës në grup).

Funksioni i ri i emërtimit të grupeve automatike do të shpërndahet globalisht për përdoruesit e WhatsApp gjatë ditëve në vijim në iOS, Android, ueb dhe macOS. Ai bashkohet me një sërë veçorish të reja WhatsApp të shpallura zyrtarisht muajt e fundit, duke përfshirë mbështetjen për dërgimin e imazheve më pak të kompresuara dhe një veçori të mesazheve video të menjëhershme.