Chris Evans, aktori që luajti Marvel’s Captain America për gati një dekadë, është shpallur si “Mashkulli më seksi i gjallë” i vitit 2022 nga revista People. Pasi e mori vesh lajmin, Evans tha: “Mamaja ime do të jetë shumë e lumtur”.

Për gati katër dekada, redaktorët e revistës People ende zgjedhin kë e konsiderojnë si mashkullin më tërheqës të vitit. Mel Gibson ishte fituesi i parë në 1985, dhe katër burra u zgjodhën dy herë: Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp dhe Richard Gere. Gati gjysma u zgjodhën kur ishin në të 30-at, 30% në të 40-at dhe vetëm katër meshkuj u zgjodhën në të 50-at. Fituesi më i ri ishte Tom Cruise, i cili ishte 27 vjeç në 1990.

Shumica dërrmuese janë aktorë që vijnë nga Shtetet e Bashkuara, Kanadaja, Mbretëria e Bashkuar, Irlanda ose Australia, duke ngritur pyetje se pse lista përmban më pak amerikano-latinë, afrikanë apo aziatikë. E njëjta pyetje mund të bëhet për ata mbi 55 vjeç, me dy përjashtime: Sean Connery, i zgjedhur në 59 në 1989 dhe Harrison Ford, në 56 në 1998.

Një pyetje tjetër është pse në listë paraqiten burra dhe jo gra? Ndoshta arsyeja lidhet me përqindjen e lexuesve të revistës People, ku shumica janë femra (70%) me një moshë mesatare 38 vjeç.