Një oficer policie që punon si pjesë e ekipit të mbrojtjes së ngushtë të kryeministrit, Rishi Sunak është arrestuar për shkak se ka vendosur bast për ditën e zgjedhjeve të parakohshme.

Policia Metropolitane u kontaktua nga Komisioni i Lojërave të Fatit të premten e kaluar, i cili informoi forcat se po hetonin bastet e bëra nga një polic i komandës së saj të mbrojtjes së familjes mbretërore dhe specialistëve.

Oficeri më pas u arrestua me akuzën për sjellje të pahijshme në poste publike. Ai u mor në paraburgim dhe u lirua me kusht në pritje të hetimeve të mëtejshme. Çështja i është referuar edhe Zyrës së Pavarur për Sjellje të Policisë.