Një grua nga Bullgaria është arrestuar në Greqi, pasi akuzohet se ka birësuar 17 foshnja në mënyrë të paligjshme. Mediat greke shkruajnë se e arrestuara ka kryer birësime me pagesë, përgjatë viteve 2013-2015.

Ajo ishte në kërkim nga autoritetet greke, pasi ndaj saj ishte lëshuar një urdhër arresti evropian nga Prokuroria e Katerinës, e cila e kishte proceduar për trafikim njerëzor.

Me vendim të Gjykatës së Rrethit vendor, i është caktuar masa e paraburgimit deri në vendosjen nëse dhe kur do të ekstradohet në Greqi, pasi në vendin e saj akuzohet edhe për birësime të paligjshme.