Hunter Biden është shpallur fajtor se ka gënjyer për përdorimin e drogës kur ka blerë një armë.

Një juri në shtetin amerikan të Delaware e shpalli fajtor djalin e presidentit për të tre akuzat, pasi dëgjoi një javë dëshmi dhe prova të dëshmitarëve në gjyqin penal të profilit të lartë.

Djali i presidentit Joe Biden u akuzua për dy deklarata të rreme kur plotësoi një formular për të blerë një revole Colt në tetor 2018, fillimisht duke deklaruar në mënyrë të pavërtetë se nuk ishte i varur nga droga ose nuk përdorte drogë dhe më pas duke deklaruar se deklarata ishte e vërtetë.

Më pas ai pretendoi se kishte në pronësi të paligjshme armën për 11 ditë, para se kunata e tij dhe më pas e dashura e tij, Hallie Biden, ta hidhnin atë në një kosh plehrash.

BBC shkruan se Hunter Biden tregoi pak emocione ndërsa u lexuan vendimet e fajësisë. Pas dhënies së vendimit ai u ngrit në këmbë dhe i dha një përqafim avokatit të tij, Abbe Lowell përpara se të puthte dhe përqafonte gruan e tij.

Dyshja u larguan në heshtje së bashku. Ai u shoqërua menjëherë nga agjentët e Shërbimit Sekret ndërsa gazetarët zbritën me shpejtësi poshtë shkallëve për të dalë jashtë.

Cili është dënimi maksimal me të cilin përballet Hunter Biden?

Hunter Biden përballet me një maksimum prej 25 vitesh burgim pasi u shpall fajtor për tre akuza për krime.

Dënimi maksimal për deklarim të rremë në blerjen e armës është 10 vjet

Dënimi maksimal për bërjen e një deklarate të rreme në lidhje me informacionin që kërkohet të mbahet nga tregtari federal i licencuar i armëve të zjarrit është 5 vjet

Dënimi maksimal për mbajtjen e armës së zjarrit nga një person që është përdorues i paligjshëm ose i varur nga një substancë e kontrolluar është 10 vjet.