Rusia është përpjekur të zëvendësojë “humbjet e rëndësishme” duke rekrutuar ushtarë nga vendet afrikane, ka thënë ministria e mbrojtjes e Britanisë.

Inteligjenca ukrainase ka raportuar rritje të përpjekjeve ruse për të rekrutuar nga disa vende afrikane ditët e fundit.

“Kjo fushatë rekrutimi ka të ngjarë të jetë një përpjekje për të zëvendësuar humbjet e rëndësishme në fushën e betejës dhe për të mbajtur aktivitetin sulmues në të gjithë frontin. Rusia ka të ngjarë të zgjerojë rekrutimin e saj në të gjithë jugun global për të shmangur mobilizimet shtesë brenda vetë Rusisë.”, tha ministria.

Sipas ministrisë, mobilizimet e mëparshme brenda Rusisë kishin rezultuar në një mungesë rekord të fuqisë punëtore dhe largim masiv të punëtorëve të kualifikuar.