Një debat me tone të ashpra ka ndodhur mes Luizit dhe Efit, ku ka përfunduar edhe në ofendime. Debati ka degjeneruar deri në përdorimin e fjalëve banale dhe jashtë etikës së televizionit.

Gjatë qëndrimit në verandë, Efi i ka kërkuar llogari se pse flet pas krahëve për të duke e ofenduar gjatë bisedave me banorët e tjerë dhe pse nuk ia thotë në sy.

Duket se fillesat e debatit kanë qenë në emisionin e fundit, ku Efi doli në një klip duke folur për nënën e Luizit. Dyshja prej kohësh janë përfshirë në konflikte dhe debate, ku edhe janë distancuar.

Pjesë nga biseda:

Luizi: Me nënë e ke lojën jo me mua
Efi: Ik o Luiz e di shumë mirë që nëse do të kisha diçka për të thënë do ta thoja në sy
Luizi: Ik Pirdhu Efi, pirdhu zemra! Me nënën time e ke jo me mua. Me mua e ke mbyllur
Efi: Shumë i vogël po dukesh
Luizi: Me mua e ke mbyllur

Efi: E ke mbyllur ti me mua
Luizi: Ok e kam mbyll
Efi: Sa kohë e ke mbyllur mos fol lart e poshtë për mua. Po deshe ja ku më ke përballë flasim për çfarë të duash të përballoj.
Luizi: Efi ik pirdhu!
Efi: Gjithashtu dhe ti Luiz
Luizi: Vazhdo me nënën tani
Efi:T i e di shumë mirë që edhe nëse do të kisha përballë të njejtën gjë do të thoja
Luizi: Do thoje pirdhu nëna jote?
Efi: Është shprehje ajo. Mos fol më se dukesh shumë i vogël shumë qesharak, mos e prish për kaq.
Luizi: Ti vazhdo ha mut lart e poshtë
Efi: Të bëftë mirë Luiz. Merre atë që thua haje vetë, siç po e ha, të bëftë mirë.