Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, u tha guvernatorëve demokratë gjatë një takimi në Shtëpinë e Bardhë se një pjesë e planit të tij në vazhdim është të ndalojë planifikimin e eventeve pas orës 20:00, në mënyrë që të mund të flejë më shumë, sipas tre burimeve të informuara për komentet e tij, citon CNN.

Të dhënat e raportuara për herë të parë nga The New York Times, erdhën pasi 81-vjeçari Biden u përpoq të siguronte një grup prej më shumë se 20 guvernatorësh në SHBA, për të mposhtur ish-presidentin Donald Trump në nëntor dhe për të qeverisur në mënyrë efektive për katër vite të tjera.

Komenti la disa nga guvernatorët në dhomë të irrituar, thanë burimet për CNN, dhe është një nga arsyet që disa nga pjesëmarrësit janë renditur nga deklarata e besnikërisë dhe entuziazmit të tyre të shpërndarë nga stafi elektoral i Joe Biden.