Këngëtari, Ed Sheeran, po planifikon të iu ndihmojë shkollave përmes financimit të programeve për muzikë në mbarë vendin, pasi fillimisht financoi programin muzikor në shkollën e mesme “Thomas Mills” në Framlingham të Britanisë, ku ai kishte ndjekur mësimet,.

“Financimin e programeve muzikore e fillova nga vendi im ndërsa tani do të vazhdojmë nëpër mbarë vendin. Jam duke vizituar më shumë shkolla të mesme që kanë me të vërtetë nevojë për fonde për programeve muzikore”, ka thënë Sheeran, shkruan FemaleFirst.

Ai ka thënë se për të filluar me ndihmën për shkollat është inspiruar nga eksperienca personale.

Më parë, Sheeran pati ofruar asistencë financiare edhe për programet e fotografisë dhe teknologjisë në shkollën e tij të vjetër, si dhe pati dhënë pajisje muzikore në shkollën e tij fillore, duke i lehtësuar familjet që nuk kishin mundësi t’i përballojnë shpenzimet.