Demonstratat priten sot në Paris dhe në disa qytete të tjera franceze kundër rritjes së alarmit kombëtar të ekstremit të djathtë (RN) në zgjedhjet evropiane të së dielës së kaluar.

Rreth 350,000 njerëz priten të marshojnë dhe 21,000 policë janë mobilizuar pasi sindikatat, grupet studentore dhe grupet e të drejtave të njeriut bënë thirrje për mitingje kundër RN-së anti-emigrante, euroskeptike përpara zgjedhjeve të ardhshme parlamentare të Francës.

Të paktën 150 marshime priten në të gjithë Francën në qytete duke përfshirë Marsejën, Tuluzën, Lionin dhe Lilin.

Ndërsa në Paris, deri në 100,000 njerëz pritet të dalin në rrugë për një marshim që do të fillojë në orën 15:00 me orën greke nga Place de la Republique, në lindje, dhe do të përfundojë përmes Place de la Bastille në Nation.