Një sulm ajror izraelit në një klinikë mjekësore në qytetin e Gazës ka vrarë drejtorin e Departamentit të Ambulancës dhe Emergjencave të Gazës, ka njoftuar Ministria e Shëndetësisë e enklavës, ndërsa ushtria izraelite tha se sulmi kishte vrarë një komandant të lartë të armatosur të Hamasit.

Ministria e Shëndetësisë tha se vrasja e Hani al-Jaafarawi e çoi numrin e stafit mjekësor të vrarë nga sulmet izraelite që nga 7 tetori në 500.

Të paktën 300 të tjerë janë arrestuar deri më tani.

Në një deklaratë, ushtria izraelite tha se sulmi kishte në shënjestër Mohammad Salah, i cili thuhet se ishte përgjegjës për sigurimin e armatimit të Hamasit.

“Salah ishte pjesë e një projekti për zhvillimin e armatimit strategjik për organizatën terroriste Hamas dhe ai komandonte një numër skuadrash terroriste të Hamasit që punonin në zhvillimin e armëve”, tha ushtria.