Apple po studion teknologjinë e kamerës që do të lejojnë për të përcaktuar temperaturën e objektit të fotografuar.

Në mënyrë tipike, është Apple Watch që lidhet më shumë me ambiciet shëndetësore të Apple. Sidoqoftë, një aplikim i patentuar i sapo zbuluar tregon se pajisjet si iPhone dhe potencialisht iPad mund të luajnë një rol në monitorimin e shëndetit të një përdoruesi.

“Lidhja e kamerës dhe përpunimi i të dhënave të imazhit për matjen e temperaturës”, ka të bëjë me matjen e temperaturës së çdo objekti.

“Duke pasur parasysh natyrën e kudogjendur të telefonave inteligjentë, shtojca [e propozuar] mund të përdoret për të shndërruar një telefon inteligjent në një pajisje për matjen e temperaturës për të siguruar matje të temperaturës lehtësisht të arritshme”.

Shtojca e referuar në tekst dhe e treguar në vizatime, i ngjan sistemeve të lenteve Olloclip. Në vend që domosdoshmërisht të jetë pjesë e përhershme e kamerës së iPhone, shtojca mund të shtohet përkohësisht kur një përdorues dëshiron të masë temperaturën.