Gjatë gjithë kohës ka sjellë këngë të bukura të zhanreve të ndryshme.

Arta Bajrami njihet për baladat e mrekullueshme që këndon sakaq në një intervistë të dhënë së fundmi ajo ka folur për jetën e saj profesionale dhe atë private.

Siç e dimë ajo është nënë e tre fëmijëve, dy vajzave dhe një djali.

Duke treguar se sa me fat është për familjen e saj, këngëtarja ka deklaruar për herë të parë se dy fëmijët e saj më të vegjël, Ideal Morris dhe Elektra i përkasin spektrit të autizmit.

Ndiqni disa fragmente teksa ajo shprehet në emisionin e Besim Dinës.