Urdhër-arrestet e Gjykatës Ndërkombëtare Penale (ICC) për Sergei Shoigu dhe Valery Gerasimov janë “absurde”, ka thënë Kremlini.

Duke folur për gazetarët sot, zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov tha: Ne nuk e njohim juridiksionin e kësaj gjykate.

Ne nuk jemi anëtarë të statuteve përkatëse.

Prandaj, ne nuk i njohim këto urdhra. Për më tepër, i konsiderojmë mjaft absurde, si dy urdhëresat e fundit që kishin të bënin me kreun e shtetit dhe ombudsmenin e fëmijëve tanë.