Një rritje e sheqerit në gjak është vetëm një nga shumë pasojat negative shëndetësore të ngrënies së ushqimeve të gabuara për mëngjes.

Ritmi i ngjeshur i jetës na ka vënë në një situatë ku nuk kemi kohë për gjërat themelore, të cilat në fakt duhet të jenë përparësi. Kjo i referohet kryesisht dietave që përfshijnë zgjidhje të shpejta në mënyrë që të mos mbetemi të uritur. Kjo është arsyeja pse ëmbëlsirat e furrës janë opsioni më i zakonshëm që zgjedhim, por edhe më i keqi për shëndetin e zorrëve.

Të shijosh një shumëllojshmëri ëmbëlsirash për mëngjes mund të sjellë kënaqësi të menjëhershme, por ndikimi i tyre në shëndet dhe në nivelet e sheqerit në gjak nuk duhet të neglizhohet.

Ëmbëlsirat janë plot me sheqerna të rafinuar, yndyrna të pashëndetshme dhe miell të përpunuar, të cilat mund të kontribuojnë në probleme të tilla si shtimi në peshë dhe reaksione inflamatore në trup.

Ëmbëlsirat janë të dëmshme për shëndetin e zorrëve për shkak të përmbajtjes së lartë të sheqerit dhe miellit të rafinuar. Këta përbërës kontribuojnë në rritje të shpejta të sheqerit në gjak, stimulojnë çlirimin e insulinës dhe potencialisht shkaktojnë inflamacion kronik.