Edicioni i 80-të i ceremonisë së ndarjes së çmimeve “Golden Globes 2023” u transmetua të martën në NBC dhe u mbajt në ‘The Beverly Hilton’ në Kaliforni.

Ja dhe lista e plotë me fituesit e “Golden Globes 2023”:

Filmi më i mirë në zhanerin dramë:
“The Fabelmans”

Filmi më i mirë muzikal apo komedi:
“Banshees of Inisherin”

Drama më e mirë televizive:
“House of the Dragon” (HBO Max)

Seriali më i mirë televiziv – muzikal apo komedi:
“Abbott Elementary” (ABC)

Seriali i limituar më i mirë televiziv:
“The White Lotus” (HBO Max)

Performanca më e mirë nga një aktor në një serial dramatik:
Kevin Costner, “Yellowstone”

Performanca më e mirë nga një aktore në një serial dramatik:
Zendaya, “Euphoria”

Regjisori më i mirë:
Steven Spielberg, “The Fabelmans”

Performanca më e mirë nga një aktore në një film:
Cate Blanchett, “Tar”

Performanca më e mirë nga një aktor në një film:
Austin Butler, “Elvis”

Performanca më e mirë nga një aktor në një rol dytësor:
Ke Huy Quan, “Everything Everywhere All at Once”

Performanca më e mirë nga një aktore në një rol dytësor:
Jennifer Coolidge, “The White Lotus”

Kënga më e mirë origjinale:
Naatu Naatu, RRR

Çmimi ‘Cecil B.DeMill’:
Eddie Murphy

Çmimi ‘Carol Burnett’:
Ryan Murphy