Krerët e të gjitha agjencive kryesore të OKB-së kanë lëshuar një deklaratë të rrallë të përbashkët duke bërë thirrje për një “armëpushim të menjëhershëm humanitar” duke thënë “mjaft është mjaft”.

“Për gati një muaj, bota ka parë situatën e shpalosur në Izrael dhe territorin e pushtuar palestinez në tronditje dhe tmerr nga numri i jetëve të humbura dhe të copëtuara”, thonë bosët e OKB-së.

Krerët e organizatave duke përfshirë UNICEF-in, OBSH-në, Programin Botëror të Ushqimit – si dhe bamirësi si Save the Children – përshkruan humbjen “e tmerrshme” të jetës nga të dyja palët dhe kërkuan lirimin pa kushte të pengjeve të marra nga Hamasi.