Dita e dasmës është padyshim një nga ditët më të rëndësishme të një çifti. Por disa prej tyre nuk organizojnë një ceremoni për arsye të ndryshme. Mesa duket trendit rënës të dasmave nuk i ka shpëtuar dot as Italia e cila që prej vitit 2020 ka regjistruar një rënie të ndjeshme.

Por disa anëtarë të partisë së krahut të djathtë  Lega kanë propozuar një bonus prej 20 000 Eurosh për të gjithë ata që martohen në Kishë. Pas polemikave të para për këtë propozim  ka mbërritur edhe reagimi i   deputetit Domenico Furgiuele i cili shprehet se propozimi  do të zbatohet për të gjitha martesat, pra dhe ato që kryhen në bashki.

Por cilat çifte do të jenë ata që do të përfitojnë? Të gjitha ato çifte që nën moshën 35 vjeç të ardhurat e të cilëve nuk i kalojnë 23,000 Euro së bashku dhe jo më shumë se 11,500 Euro për person.

Shpenzimet për dasmën duhet të kryhen në territorin e shtetit italian dhe së fundi, përfituesit e bonusit duhet të kenë të paktën dhjetë vjet nënshtetësi italiane.