Një nëndetëse e marinës amerikane ka mbërritur në Gjirin e Guantanamos, Kubë, në një shfaqje force, ndërsa një flotë luftarake ruse mblidhet për stërvitjet e planifikuara ushtarake në Karaibe.

Komanda Jugore e SHBA-së tha se ‘USS Helena’, një nëndetëse sulmi e shpejtë me energji bërthamore, u vendos në ujërat pranë bazës amerikane në Kubë të enjten, vetëm një ditë pasi një fregatë ruse, një nëndetëse me energji bërthamore, një cisternë nafte dhe një rimorkiator shpëtimi kaloi në Gjirin e Havanës pas stërvitjeve në Oqeanin Atlantik.

Ndalesa është pjesë e një “vizite rutinë portuale”, ndërsa nëndetësja udhëton nëpër rajonin e Komandës Jugore, thuhet në një postim në mediet sociale.