Zonat veriore dhe qëndrore të territorit Shqiptar do të mbeten sërisht nën dominimin e vranësirave dhe shirave por me intensitet të ulët, ndërsa nën ndikimin e alternimeve të kthjellimeve dhe vranësirave të shpeshta paraqiten zonat Jugore.

Orët e pasdites sjellin përmirësim të dukshëm të kushteve atmosferike në të gjithë territorin e vendin dhe për pasojë kthjellimet dhe vranësirat e herë pas-herëshme do të jenë dominante. Temperaturat e ajrit do të rriten sërisht.