Adhuruesit e filmit mirëpritën regjisorin Steven Spielberg në tapetin e kuq të Berlinales, mbrëmjen e së martës, ndërsa regjisori 76-vjeçar u nderua me çmimin “Arritje e përjetshme” në festivalin e filmit në Berlin.

Spielberg, meritat e të cilit përfshijnë disa nga veprat më fitimprurëse dhe më të pëlqyera në historinë e kinemasë, duke përfshirë “ET the Extra-Terrestrial” dhe “Jaws”, ka dhënë  autografe për fansat dhe ka pozuar për fotografët përpara ceremonisë ku u nderua me çmimin e nderit të Ariut të Artë. Filmi i tij i fundit është “The Fabelmans”, një dramë e frymëzuar nga fëmijëria dhe vitet e tij të adoleshencës.

I shkruar nga Spielberg dhe Tony Kushner, filmi zhvillohet në vitet 1950 dhe ’60 dhe ndjek personazhin imagjinar Sammy Fabelman, i cili bazohet lirshëm tek Spielberg kur ishte i ri, pasi ai nxit një dashuri për filmin dhe zbulon një sekret familjar që ndryshon mënyrën se si ai e sheh botën.

I njohur për filmat e tij tërheqës, Spielberg kishte një këshillë për regjisorët e ardhshëm që të fillonin me historinë.