WhatsApp po teston për herë të parë një veçori të re që do t’i lejojë njerëzit të dërgojnë mesazhe pa përdorur telefonin e tyre.

Aktualisht, WhatsApp është i lidhur me telefonin e një përdoruesi. Aplikacionet e saj në desktop dhe në internet kanë nevojë që pajisja të lidhet dhe të marrë mesazhe.

Por tipari i ri do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë dhe të marrin mesazhe “edhe nëse bateria e telefonit tuaj ka mbaruar”.

Deri në katër pajisje të tjera – si PC dhe tablet – mund të përdoren së bashku, tha WhatsApp.

Për të filluar, tipari i ri do të paraqitet si një provë për një “grup të vogël përdoruesish” dhe ekipi planifikon të përmirësojë performancën dhe të shtojë veçori para se ta mundësojë atë për të gjithë.

Disa aplikacione të tjera mesazhesh tashmë kanë një veçori të tillë, duke përfshirë aplikacionin rival të koduar Signal, i cili kërkon një telefon për regjistrim, por jo për të shkëmbyer mesazhe.

Por tipari është kërkuar prej kohësh nga përdoruesit e WhatsApp – nga të cilët raportohen dy miliardë.

‘Një rimendim’

Në një postim në blog duke njoftuar lëvizjen, inxhinierët e Facebook thanë se ndryshimi kishte nevojë për një “rimendim” të dizajnit të softuerit të WhatsApp.

“Kjo për shkak se versioni aktual “përdor një aplikacion smartphone si pajisja kryesore, duke e bërë telefonin burimin për të gjitha të dhënat e përdoruesit dhe pajisjen e vetme të aftë për të koduar mesazhe për një përdorues tjetër ose fillimin e thirrjeve”, tha kompania, shkruan BBC.