Të paktën shtatë persona kanë vdekur dhe disa dyshohet se janë bllokuar pasi një ndërtesë në shtetin perëndimor indian të Gujarat u shemb të shtunën, sipas policisë.

Ndërtesa pesëkatëshe u shemb të shtunën pasdite në qytetin Surat, u tha gazetarëve të dielën Babulal Yadav nga Forca Kombëtare e Reagimit ndaj Fatkeqësive, sipas CNN.

Operacionet e shpëtimit rifilluan të dielën ndërsa ekipet u përpoqën të pastronin mbeturinat pas shembjes, tha zëvendëskomisioneri i policisë së qytetit Rajesh Parmar, duke shtuar se është e paqartë se sa njerëz janë ende të bllokuar.

Ai tha se një grua u shpëtua pas një operacioni 12 orësh të shtunën, ndërsa ende nuk është përcaktuar një shkak.