Po mendoni se si ta ruani kungulleshën për më gjatë, tani që mund ta gjejmë të freskët në treg? Ngrirja është një zgjidhje e mirë, për sa kohë që ndiqni disa hapa bazë për të siguruar që perimet të ruajnë shijen dhe strukturën e tyre.
Grijeni dhe ngrijeni
Kungulleshkat e grira janë ideale për receta që e kanë nevojë, siç janë një kek i kripur ose qofte me kungulleshka. Filloni duke ua prerë skajet dhe më pas grijini. Pastaj, kulloni ujin e tyre. Kjo do t’ju ndihmojë nëse do t’i gatuani pasi të jenë shkrirë. Madje mund t’i zieni në avull përpara se t’i vendosni në frigorifer për rezultate edhe më të mira.
Për ta bërë këtë, vloni një tenxhere me ujë, hidhni kungulleshkat në shportën speciale të avullores dhe lërini për 1-2 minuta ose derisa të bëhen të tejdukshme. Pastaj, kulloni ujin derisa kungulleshkat të jenë sa më të thata të jetë e mundur.
Ruajini kungulleshkat e grira dhe të ziera në avull në porcione në enë ose qese për ngrirje, të cilat mbyllen hermetikisht, duke lënë 2.5 centimetra hapësirë në pjesën e sipërme. Pastaj, lërini kungulleshkat të ftohen, mbyllini qeset dhe vendosini në frigorifer, duke shkruar datën e ngrirjes.
Ne zbardhim dhe ngrijmë.
A po mendoni se çfarë është zbardhja? Është një proces i thjeshtë që na ndihmon të ruajmë perimet më mirë duke i zhytur në ujë të nxehtë për një kohë shumë të shkurtër.
Mund t’i prisni kungulleshkat në feta të holla dhe t’i zhytni në ujë të nxehtë për një minutë. Pastaj, kullojini dhe vendosini në një shtresë të vetme në një tepsi të mbuluar me letër pergameni.
Vendoseni në frigorifer për 1-2 orë dhe më pas hiqni kungulleshkat dhe vendosini në qese ushqimore për ngrirje. Kjo metodë ndihmon në parandalimin e ngjitjes së copave të prera së bashku. Pra, mund t’i përdorni në çdo recetë që kërkon perime të grira.
Sa kohë qëndron në frigorifer?
Edhe kungulleshkat e ngrira kanë një datë skadimi. Është mirë ta përdorni brenda 3 muajve pas ngrirjes.